Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δημοσιεύματα για μυστικές συμφωνίες στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση θα συμφωνήσει κεκλεισμένων των θυρών αυτή την εβδομάδα στην απάντησή της στη κρίση χρέους της Ελλάδας, ανέφεραν προς το Γερμανικό Πρακτορείο κυβερνητικές πηγές.

Η Γερμανία πρόκειται να καταβάλλει τη μερίδα του λέοντος από το πακέτο βοήθειας των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εάν εγκριθούν οι προτάσεις για μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ πρόκειται να συμφωνήσει σε μία πορεία δράσης με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών κατάρτισε νομοσχέδιο για να εγκρίνει το κοινοβούλιο την πληρωμή στην Ελλάδα του προγραμματισμένου ποσού των 8,4 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω κρατικής τράπεζας.Δύο φορές τις τελευταίες ημέρες η Μέρκελ αναγκάστηκε να κατευνάσει τους φόβους των Γερμανών για τη σχεδιαζόμενη σωτηρία που έχει αποτελέσει θέμα-κλειδί ενόψει των εκλογών, τον άλλο μήνα,στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: