Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πικρές θυσίες "προανήγγειλε" ο Παπούλιας

Κερδοσκοπική μανία διέβλεψε ο Πρόεδρος

protothema.gr
Η σημερινή είναι η πρώτη παρέμβαση του κ. Παπούλια για την οικονομική κρίση και αναμφίβολα η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Δημοκρατίας έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Αμπντουλά μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν που επισκέπτεται την Ελλάδα, ο κ. Παπούλιας προετοίμασε εμμέσως τους πολίτες και ιδίως τους αδύναμους ότι θα χρειαστεί να κάνουν πολλές και πικρές θυσίες. «Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε, με πολλές θυσίες και – δυστυχώς – με πικρές θυσίες από τους αδύναμους. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε τη μάχη», υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.

Υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι η συνεργασία των δύο χωρών είναι πολύ σημαντική «ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι περνάμε δυσκολίες, οι οποίες δεν οφείλονται βέβαια ολοκληρωτικά σε μας, αλλά σε πολλούς λόγους και αιτίες, όπως είναι η κερδοσκοπική μανία ορισμένων κύκλων».

Ο πρόεδος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον σεϊχη Αμπντουλά μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν σημείωσε ότι και η γειτονιά του (αναφερόμενος εμμέσως στην πρόσφατη στάση πληρωμών που αποφάσισε το Ντουμπάι) «δοκίμασε αυτό το πικρό παιχνίδι αυτών των κύκλων, αλλά εσείς είχατε πολλές δυνάμεις και πολλές εφεδρείες και τα καταφέρατε».

Το ερώτημα που άφησε ανοικτό με την τοποθέτησή του ο κ. Παπούλιας είναι αν και η Ελλάδα διαθέτει πολλές δυνάμεις και εφεδρείες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ αναφέρθηκε εμμέσως στην εξαγορά των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την εταιρεία του Άμπου Ντάμπι «Μαρ». «Η συνεργασία μας στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα έχει προωθηθεί, ιδιαίτερα τους τελευταίους τρεις μήνες που συνεργαζόμαστε» τόνισε ο σεϊχης Αμπντουλά μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν και πρόσθεσε : «Είμαστε πολύ ευτυχείς που υπάρχουν επενδυτικά κεφάλαια που θα έρθουν από τη χώρα μας προς τη δική σας και ότι εσείς είστε έτοιμοι να αποδεχθείτε αυτές τις επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: