Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Παναγόπουλος: Κάτω τα χέρια από τον ιδιωτικό τομέα

nooz.gr
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και την προκήρυξη της 24ωρης γενικής απεργιας στις 5/5, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος επεσήμανε ότι το περιεχόμενο της κινητοποίησης θέτει όλα τα ζητήματα που αφορούν εργασιακά, αμοιβές και κοινωνική ασφάλιση, με "προμετωπίδα" το σύνθημα "κάτω τα χέρια από τον ιδιωτικό τομέα".

"Ο ιδιωτικός τομέας δεν παράγει ελλείμματα. Ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει έλλειψη ανταγωνιστικότητας, λόγω του κόστους εργασίας. Ο ιδιωτικός τομέας είναι η μοναδική ελπίδα να μπορέσει να παραχθεί πλούτος και να διανεμηθεί δίκαια σε αυτή τη χώρα" δήλωσε.

"Λέμε ότι η κοινωνική ασφάλιση δεν επιδέχεται ρυθμίσεων, που θα οδηγούν σε αύξηση των ορίων ηλικίας και σε μείωση των συντάξεων, γιατί το σύστημά μας έχει ήδη εξαιρετικά προβλήματα και ο μόνος τρόπος εξεύρεσης πόρων είναι να χτυπηθεί η μαύρη αδήλωτη εργασία και η εισφοροδιαφυγή", πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

"Επίσης, ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι αδιαπραγμάτευτοι. Το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το οποίο έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, δεν μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω", τόνισε.

"Στο πλαίσιο της κινητοποίησής μας καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις εδώ και τώρα να υπογράψουν την ΕΓΣΣΕ, ώστε να στείλουμε από κοινού το μήνυμα ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να μπει στη μέγγενη των δημοσιονομικών περιορισμών", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνάντησης της ΓΣΕΕ με το ΔΝΤ, σε περίπτωση που κληθεί από το ΔΝΤ, ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι "αφού θα μου ζητηθεί ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όπως έχω πάει και σε άλλες συναντήσεις στο παρελθόν, βεβαίως, θα πάω, προκειμένου να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι καθήκον μου έστω και αν οι υπάλληλοι της τρόικας έχουν τις δικές τους πολιτικές οδηγίες, δεσμεύσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Αν ζητηθεί ως προεδρείο ΓΣΕΕ, αυτό θα το καθορίσει η πλειοψηφία της συνομοσπονδίας.

"Τέλος, θέλω να τονίσω ότι αυτό είναι το πρώτο μας μήνυμα. Η απόφαση της εκτελεστικής είναι να αναπτυχθούν και άλλες αγωνιστικές δράσεις μη δε των απεργιών εξαιρουμένων, ενώ αμέσως μετά τις 5 Μαΐου, θα συνεδριάσουμε ξανά να σταθμίσουμε τις εξελίξεις και αναλόγως να κινήσουμε τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος", κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: