Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 'ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ'


Κάλεσμα για συστράτευση στον κοινό αγώνα να βγει η χώρα από την κηδεμονία και την επιτήρηση απηύθυνε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου... Και τόνισε πως αυτές τις δύσκολες ώρες «δεν φυγομαχούμε, δεν φυγοπονούμε. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας»,
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι ο μηχανισμός στήριξης θα δώσει στη χώρα τον απαραίτητο χρόνο για να προχωρήσει τις αλλαγές που είναι αναγκαίες και ότι υπάρχει η πολιτική βούληση απο τους εταίρους μας να μας βοηθήσουν

«Έχουμε ζήσει πολλές λύπες και πικρίες και φωνές συμπαράστασης και κατανόησης. Πολλές φορές ένιωσα τη μοναξιά της εξουσίας.

Έχετε σταθεί στο ύψος σας, έχετε δώσει ψυχή στον αγώνα που κάνουμε από κοινού, έχετε δείξει έμπρακτη συμπαράσταση στον κοινό μας αγώνα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στους βουλευτές του Κινήματος.
«Όλοι μας πάμε στη μάχη με το κεφάλι ψηλά, πάνω από όλα, πάνω από την ασημαντότητα του πολιτικού κόστους, υπάρχει η προσφορά στην Ελλάδα, η στάση σας αποτελεί παράδειγμα για μια άλλη πολιτική κουλτούρα στον τόπο μας»
Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατίας επιρρίπτοντας ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

«Άκουσα μια συγγνώμη, όμως αφορούσε το παρελθόν, δεν αφορούσε το παρόν, το τι μέλλει γενέσθαι, συγνώμη σημαίνει είμαι έτοιμος να αλλάξω και αυτό ούτε το άκουσα ούτε το είδα.

Συγγνώμη σημαίνει να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους υπ' ευθύνη τους η Ελλάδα βρίσκεται υπό κηδεμονία» είπε ο Πρωθυπουργός ενώ συνέχισε αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβερνήσεως Καραμανλή:
«Ο λαός μας ζούσε τη βία στους δρόμους, την ανομία, ζούσε την εικόνα της απαξίωσης της Αθήνας, τη βία της διαφθοράς (Βατοπέδι, ομόλογα) ζούσε την ύβρη των υπουργών που κατέφευγαν στους φορολογικούς παραδείσους, ζούσε τη διαφθορά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, ζούσε την απίστευτη γραφειοκρατία, ζούσε την απαράδεκτη αδικία να γίνονται φοροαπαλλαγές για τους ισχυρούς.

Γίναμε μονομιάς από ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια, η κουτοπόνηρη βαλκανική χώρα στην Ευρώπη»
Επισήμανε, ακόμη, ότι το πολιτικό κόστος είναι κάτι που δεν φοβίζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι το έχει κάποιος που δεν αναμετριέται με τις προκλήσεις.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει τους πιο αδύναμους της κοινωνίας, κάτι που «αποτελεί δέσμευση και υποχρέωσή μας», όπως είπε.fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: