Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«Όχι» των τραπεζοϋπαλλήλων σε μείωση αποδοχών

Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ


http://img.protothema.gr/8AEA69555991549901A16F770F8F4049.jpg
Αρνητική ήταν η απάντηση της ΟΤΟΕ στην πρόκληση των τραπεζιτών, που ζητούν μειώσεις αποδοχών στα κατώτατα επίπεδα των μισθών.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ συνεδρίασε την Τετάρτη, επικυρώνοντας την απάντηση που έδωσε στους τραπεζίτες η διαπραγματευτική ομάδα, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, την 1η Απριλίου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ επισήμανε "την ανάγκη υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, που αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο του κλάδου, διεκδικώντας αποφασιστικά την προστασία της απασχόλησης στις τράπεζες και την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, ο οποίος αμφισβητείται από τους τραπεζίτες, με πρόσχημα τις επιταγές του Μνημονίου και τις εντολές της Τρόικας".

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΟΤΟΕ, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, "θα αντισταθεί στις επιθέσεις που εκδηλώνονται από τις Τράπεζες, είτε σε κλαδικό είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο και θα απαντήσει αποφασιστικά σε όσους μεθοδεύουν την απαξίωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να αφαιρέσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων".

"Η προκλητική ενέργεια της διοίκησης της Γενικής Τράπεζας, που προσέφυγε στον ΟΜΕΔ, ζητώντας μειώσεις κατά 10% των αποδοχών των συναδέλφων μας, πέρα από την αυτονόητη και ομόφωνη καταδίκη από το Γενικό Συμβούλιο, θα αντιμετωπισθεί σε όλα τα επίπεδα -πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά" αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με στόχο την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων στη Γενική Τράπεζα, που αμφισβητούνται προκλητικά και παράνομα από τη διοίκηση της Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: