Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Φοβούνται... το σούβλισμα στην επαρχία


«Μαύρες» ημέρες φοβούνται ότι θα περάσουν το Πάσχα, οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και αρκετοί πράσινοι βουλευτές που θα περάσουν τις Άγιες ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Αναμφίβολα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και το μπαράζ περικοπών σε μισθούς και συντάξεις έχουν κάνει τους πολίτες να ανεβούν στα κάγκελα και τα κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν τον προβληματισμό και τον φόβο τους για το κλίμα που θα συναντήσουν από τους συντοπίτες τους, κατά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο πρόβλημα, το αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί υπουργοί της κυβέρνησης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Κουσελάς που επί ένα και πλέον χρόνο «μαστιγώνουν» με μέτρα τους πολίτες.

Ουσιαστικά όμως τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντοπούλου και Λούκα Κατσέλη καθώς και οι πράσινοι βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας τησ ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης 'Εξαρχος γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα συναντήσουν γκρίνιες, μουρμούρες και σκληρή κριτική από τους ψηφοφόρους τους, τόσο για τις αποφάσεις που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση, αλλά και για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να προωθήσει με αφορμή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2012 – 2015.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών, είναι αποφασισμένη να περιορίσει στις απολύτως απαραίτητες τις δημόσιες εμφανίσεις τους και να περάσουν οικογενειακά τις γιορτές του Πάσχα.

Ωστόσο ατρόμητοι δηλώνουν ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Βέβαια και οι βουλευτές Γιώργος Φλωρίδης και Εύα Καϊλή δηλώνουν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε.

Την ίδια ώρα, στα πηγαδάκια που στήνουν οι βουλευτές στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, κυρίαρχες εξακολουθούν να είναι οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, καθώς και για την πιθανότητα να στηθούν πρόωρες κάλπες। Πολλοί μάλιστα είναι αυτοί που εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος και θα επιλέξει τελικά την λύση των πρόωρων εκλογών, καθώς δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών, με αφορμή τα πρόσθετα μέτρα που θα ανακοινώσει το κυβερνητικό επιτελείο τις επόμενες ημέρες.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: