Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν της ΝΔ τραβά ο Αντώνης Σαμαράς

«Γυρίζουμε σελίδα»

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος
O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Σε σαφή αποστασιοποίηση από το παρελθόν της ΝΔ προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αλλαγή σελίδας και εποχής. «Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε» τόνισε σε σύσκεψη εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος.

«Αυτό που μας συνδέει με το λαό είναι το πρόγραμμά μας και η πολιτική μας. Όταν είμαστε στην Αντιπολίτευση, η πολιτική μας δείχνει πως θα πολιτευθούμε όταν γίνουμε κυβέρνηση. Κι όταν είμαστε στην κυβέρνηση, η πολιτική μας είναι η εφαρμογή του προγράμματός μας» είπε ο κ. Σαμαράς προαναγγέλλοντας ανοικτή διαβούλευση για το πρόγραμμα του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα πέθανε. Από δω και πέρα ό,τι πούμε και ό,τι αποφασίσουμε όπως πρέπει να το αποφασίσουμε -δηλαδή σε πλήρη αρμονία όλα αυτά τα συγκεκριμένα τμήματα και οι ομάδες που πρόκειται να γίνουν- θα είναι και αυτό το οποίο θα κάνουμε ως κυβέρνηση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό που λέμε σήμερα».

«Γυρίζουμε σελίδα, αλλάζει η εποχή. Θα είμαστε συγκεκριμένοι. Και αυτά που θα πούμε στον Ελληνικό λαό θα τα κάνουμε πράξη. Και αυτό το υποσχόμαστε σήμερα, εδώ πέρα, ξεκάθαρα» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η ΝΔ χτίζει ένα σύγχρονο πρόγραμμα το οποίο, όπως είπε, «θα στηρίζεται σε στέρεες αρχές της παράταξής μας». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το πρόγραμμα της Ν.Δ. θα είναι ολοκληρωμένο και δεν θα μπαίνει σε αμετροέπειες και σε λαϊκισμούς και στην παραζάλη του «θα». «Αυτά έχουν πεθάνει, επίσης» υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η διοργάνωση των θεματικών συνδιασκέψεων, δηλαδή μια ανοιχτή διαδραστική διαβούλευση μέσα από το portal μετά το Πάσχα και τελικά η πανηγυρική ψήφιση.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ενός νέου προγραμματικού συνεδρίου, που θα δείξει στην κοινωνία πως η ΝΔ έχει και σχέδιο και πρόγραμμα. «Ένα προγραμματικό Συνέδριο, το οποίο θα βάλει τη σφραγίδα του σ’ αυτό το καινούργιο βήμα, το τολμηρό και αποφασιστικό βήμα που κάνει η Ν.Δ» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: