Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Γ.ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ"


Τον εξορθολογισμό των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση για το ΕΚΑΣ και άλλα παρόμοια επιδόματα θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα...
«Έχουμε κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που υπερβαίνουν τα 6 δισ. ευρώ το χρόνο. Χρειάζεται εξορθολογισμός και μόνο. Παράδειγμα, το ΕΚΑΣ. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαιρναν ΕΚΑΣ έχοντας εισόδημα 50 και 100 και σε ακραίες περιπτώσεις 400.000 ευρώ το χρόνο. Η ρύθμιση για το ΕΚΑΣ και άλλα παρόμοια επιδόματα έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα», είπε ο Γ. Κουτρουμάνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός απέκλεισε σε αυτή τη φάση σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια αλλά τόνισε ότι «ακόμη και στα επιδόματα ανεργίας, χρειάζεται ένα νοικοκύρεμα. Ένα μάζεμα. Διότι υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται και παίρνουν ταυτόχρονα επίδομα».

Σχετικά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας για τις περικοπές του προϋπολογισμού του, ο Γ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι η δέσμευση αφορά αύξηση των εσόδων κατά 4,5 δισ. ευρώ και περικοπή δαπανών που φτάνει τα 3 δισ. ευρώ από σήμερα μέχρι και το 2015.

Ο Γ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε τέλος και στην ανάγκη εντατικοποίησης της εισφοροδιαφυγής στα Ταμεία και στον περιορισμό στο μισό της ανασφάλιστης εργασίας.

Τέλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία, ο Γ. Κουτρουμάνης είπε πως «τα αποτελέσματα που έχουμε για τον πρώτο χρόνο, το 2010, είναι ενθαρρυντικά. Δηλαδή, μειώσαμε τη δαπάνη για φάρμακα κατά 850 εκατ. ευρώ και συνολικά τις δαπάνες για υγεία πάνω από 1,077 δις ευρώ σε σχέση με το 2009. Υπάρχουν περιθώρια για παραπέρα βελτίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: