Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επιμένουν να ανακοινώσουν μέτρα την ημέρα που βυθίστηκε ο Τιτανικός!


Κατά μια διαβολική σύμπτωση, η κυβέρνηση οδηγείται να ανακοινώσει τα νέα οικονομικά μέτρα την Παρασκευή 15 του μηνός, ημέρα που συμπληρώνονται 99 χρόνια από τη βύθιση του Τιτανικού! Το πρωί το υπουργικό συμβούλιο θα εγκρίνει τα μέτρα και ακολούθως θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η μεγάλη δυστοκία που παρατηρήθηκε στην οριστικοποίηση των νέων μέτρων, οδήγησε την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις- ακόμα και στο ενδεχόμενο το υπουργικό συμβούλιο που θα κληθεί να τα εγκρίνει, να μην συνεδριάσει την Πέμπτη, αλλά την Μεγάλη Τρίτη!

Η μετάθεση της συνεδρίασης του υπουργικού, θεωρείτο βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και για το λόγο αυτό έγιναν πυρετώδεις συνεδριάσεις ώστε τα μέτρα να “κλειδώσουν”.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χθες το βράδυ- σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι Γ. Παπακωνσταντίνου και Φ. Σαχινίδης επισκέφθηκαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο στο υπουργείο Άμυνας. Ούτε είναι τυχαίο ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους Γιάννη Ραγκούση, Βαγγέλη Βενιζέλο και Άννα Διαμαντόπουλου.

Όπως λέγεται, περικοπές που έχει υπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών, αντικρούονται ως ανελαστικές από υπουργούς- δείγμα της κακής συνεργασίας και της έλλειψης συντονισμού, αλλά και της πολιτικής αλαζονείας που καταλογίζεται στον “τσάρο”.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα βρίσκεται από την Παρασκευή στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Απλώς, ανέβαλε το ταξίδι του για κάποιες ώρες, ώστε να βρίσκεται στη συνεδρίαση του υπουργικού.

Ενδεχομένως, όπως ενημέρωσε από χθες το Newpost, να χρειαστεί κάποια μέτρα να τεθούν στην κρίση των πιστωτών πριν ανακοινωθούν Θυμίζουμε ότι η τελική επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, θα έχουμε μετά το Πάσχα।

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: