Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Κεραυνοί Κακλαμάνη-Μίλησε για συγκάλυψη και πρόθεση εκβιασμού


"Το πρόβλημα της διαφυγής από τις επιβαλλόμενες κυρώσεις των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, διαχρονικά, που αποδεικνύονται επίορκοι και αφίστανται της πιο τιμητικής εντολής του λαού για έναν πολίτη, να τον εκπροσωπήσουν στην εθνική αντιπροσωπεία, είναι θεσμικό, πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό" τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β΄ Αθήνας – ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Mιλώντας στο Κοινοβούλιο επί του νομοσχεδίου "Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των Υπουργών", o κ. Κακλαμάνης ζήτησε να προβλεφθεί στον Κανονισμό της Βουλής η παράταση της Συνόδου της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου όταν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, τονίζοντας πως "όταν μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μέχρι τις εκλογές καταγγέλλει σκάνδαλα και λεηλασία του δημοσίου χρήματος, στη συνέχεια σιωπά και οδηγεί τις υποθέσεις στην παραγραφή, τι άλλο να σκεφτεί κανείς παρά ότι υπάρχει διάθεση συγκάλυψης, συμψηφισμού ή πρόθεση εκβιασμού;"

Θύμισε επίσης τη σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον τότε Πρωθυπουργό κ. Κων/νο Καραμανλή, ερώτηση η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ.

"Το πρόβλημα", κατέληξε ο κ। Κακλαμάνης, "είναι τεράστιο για όλους μας πλέον διότι στο λαό έχει εντυπωθεί η αντίληψη ότι η Βουλή είναι "η φωλιά της παρανομίας και της διαφθοράς" και οφείλουμε να μην επαναπαυόμαστε αλλά να ξεκαθαρίσουμε "σαν τρίχα απ’ το ζυμάρι" οτιδήποτε, ιδιαίτερα για τα κόμματα στα οποία ανήκουμε, αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: