Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


Τη M.Δευτέρα 18 Απριλίου θα κοινοποιηθεί στη Siemens η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία θα της ζητείται να παράσχει εξηγήσεις για το θέμα των προμηθειών, εν όψει επιβολής υψηλών προστίμων...


Η γερμανική εταιρεία θα κληθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης για εξηγήσεις και μέχρι τέλος Μαϊου θα επιβληθούν πρόστιμα με βάση το νόμο για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης στη Βουλή, σημειώνοντας ότι η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης.

«Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κοσμο» είπε ο υπουργός.

«Αυτά που είπατε στη Βουλή να τα πείτε και στον πρωθυπουργό να τα μεταφέρει στην κ. Μέρκελ, γιατί όταν βγαίνει συνήθως απλώς ακούει» παρενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Απαντώντας ο κ. Καστανίδης είπε ότι ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του «υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος κατηγόρησε τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι πρωτοστάτησε στη συγκάλυψη των σκανδάλων.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα είστε σιαμαία στη διαφθορά, για αυτό και απαιτείται να γίνουν εκλογές» ανταπάντησε ο κ. Καρατζαφερης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: