Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τον Μάιο τα μέτρα υπό το φόβο των… πασχαλινών αβγών

Μόνο το γενικό περίγραμμα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση


http://img.protothema.gr/8E811772A256B0AA94450314C0D95918.jpg
Μόνο γενικές αρχές θα ανακοινώσει την Πέμπτη η κυβέρνηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας, που περιλαμβάνει σκληρά φορολογικά μέτρα και περικοπές μισθών ύψους 23 δις ευρώ. Παρότι αρχικά είχε σχεδιαστεί να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες, τελικά και με επικοινωνιακούς όρους αποφασίστηκε να μην υπάρξει τώρα συγκεκριμενοποίηση των μέτρων, αλλά αυτό να γίνει τον Μάιο, όταν και θα έλθει το πακέτο στη Βουλή προς ψήφιση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκε έγκαιρα αυτή τη φορά ότι το κλίμα στην κοινωνία είναι εξαιρετικά βαρύ και φοβήθηκε ότι η παρουσία των βουλευτών και των υπουργών στην επαρχία και αλλού για τις ημέρες του Πάσχα, θα ήταν μία παρακινδυνευμένη κίνηση, εάν στο μεταξύ είχαν ανακοινωθεί τα μέτρα. Το πακέτο περιλαμβάνει σκληρούς φόρους, αλλά και περαιτέρω μειώσεις μισθών – αν και όχι οριζόντιες περικοπές, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου - και αυτό θα μπορούσε να δώσει νέες αφορμές για αποδοκιμασίες ή και επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών εναντίον στελεχών της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα αυτό θεωρείται ότι μετέφεραν στον πρωθυπουργό και αρκετοί υπουργοί, με τους οποίους πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες συναντήσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα δει σήμερα Τετάρτη τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: