Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στο Σύνταγμα για 13η ημέρα οι Αγανακτισμένοι...



Πιστοί στο ραντεβού τους για 13η συνεχή ημέρα, εκατοντάδες Αγανακτισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώνονται και σήμερα μπροστά από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου (δείτε Live video).

Αργά το ... απόγευμα μάλιστα, οργανώνεται στην Πλατεία Συντάγματος "Λαϊκή Συνέλευση", κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί η "Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος".

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος και οι οικονομολόγοι, Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος οι οποίοι θα ενημερώσουν τους συγκεντρωμένους για τη δανειακή σύμβαση και την αντιμετώπιση του χρέους,

Και σήμερα πάντως βρίσκονται στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ από την χτεσινή συγκέντρωση, έχουν μείνει τα κάγκελα της αστυνομίας γύρω από τη Βουλή που καρτούν μακριά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ακόμα και τους Τουρίστες.

Αυτή την ώρα, λόγω της συγκέντρωσης, είναι κλειστή η λεωφ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας από τη Σέκερη.

Η χτεσινή μεγαλειώδης διαδήλωση της Κυριακής, στην οποία περισσότεροι από 300.000 πολίτες έδωσαν το δυναμικό παρόν, έγινε στο πλαίσιο του 2ου πανευρωπαϊκού ραντεβού των πολιτών, που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της Ε.Ε..

«Ψωμί-παιδεία-ελευθερία», «Τώρα μιλάει ο λαός», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Ευρωπαίοι ξυπνήσαμε. Εσείς;», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των διαδηλωτών, πολλοί από τους οποίου έμειναν όλη τη νύχτα στην πλατεία Συντάγματος.

Ογκώδεις ήταν και οι χτεσινές διαδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.
protothema


Δεν υπάρχουν σχόλια: