Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τριήμερο μαρτυρίου για τον Πρωθυπουργό

newpost.gr








Τριήμερο μαρτυρίου για τον Πρωθυπουργό
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση λένε όσοι ξέρουν από μπάλα και μαζί τους συμφωνούν και όσοι ξέρουν από πολιτική. Το Μέγαρο Μαξίμου ξέρει ότι δε μπορεί να βγάλει τις συνεδριάσεις τους τριημέρου (σήμερα άτυπο υπουργικό, αύριο ΚΤΕ Οικονομικών και πολιτικό συμβούλιο και την Τετάρτη τακτικό υπουργικό) αν επιτρέψει στους επικριτές του να το θέσουν σε θέση άμυνας.

Οι επιτελείς του πρωθυπουργού γνωρίζουν ότι δεν αρκεί και η απλή επανάληψη του διλήμματος περί χρεοκοπίας. Για αυτό τον λόγο έχουν αποφασίσει και προτείνει στον Γ. Παπανδρέου να βγει επιθετικά. Εξ ου και το βίντεο με τις «επιτυχίες» των 20 μηνών, εξ ου και η επιθετική ανακοίνωση κατά των μέσων ενημέρωσης που χαρακτήρισαν τους ξένους επιτρόπους στρατό κατοχής.

Την ίδια τακτική ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει και έναντι υπουργών και βουλευτών. Στους πρώτους, βέβαια, φρόντισε να κάνει λίγο «μασάζ» τηλεφωνώντας τους το Σαββατοκύριακο. Στις συνεδριάσεις ο Γ. Παπανδρέου θα ισχυριστεί πως η προσπάθεια αποδίδει και ότι δημιουργεί μία νέα Ελλάδα. Που διορθώνει τις στρεβλώσεις και τις αδικίες του παρελθόντος και θα πετάξει το μπαλάκι στους άλλους. Να αποφασίσουν αν θα ανακόψουν αυτή την πορεία βυθίζοντας τη χώρα στη χρεοκοπία. Το ίδιο δίλημμα που έβαλε στη ΝΔ θα το βάλει και στα στελέχη του.

Για να απαντήσουν στο δίλημμα είναι αρκετοί που σκέφτονται την παραίτηση. Να αφήσουν τις θέσεις τους στους επιλαχόντες και να πάρουν αυτοί την ευθύνη. Τα πάντα, όμως, θα κριθούν από το πώς θα πάνε οι συνεδριάσεις του τριημέρου. Μπορεί στο τέλος να υπάρχει νέα κυβέρνηση ή… καμία κυβέρνηση και η χώρα να οδηγείται άρον- άρον σε εκλογές. Το δίλημμα για το κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι κρίσιμο.

Ευ. Βενιζέλος, Κ. Σκανδαλίδης, Δ. Ρέππας, Χ. Καστανίδης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Διαμαντοπούλου κα άλλοι σκέφτονται το ίδιο πράγμα: ποιο θα είναι το μέλλον τους αν υπογράψουν το μεσοπρόθεσμο; Από την άλλη, υπάρχει μέλλον για όσους ανήκουν σε αυτή την κυβέρνηση αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: