Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αυλαία προανακριτικής με παραπομπή Άκη

Για δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

http://img.protothema.gr/F93F8BB7A41D9CC326D9D00562724CFB.jpg
Για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες παραπέμπει τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο το πόρισμα της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) των μελών της προανακριτικής επιτροπής.

Αυτήν την ώρα τα υπόλοιπα κόμματα μελετούν τα βασικά σημεία του πορίσματος, προκειμένου να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στο κείμενο ή να διαχωρίσουν τη θέση τους, καταθέτοντας ξεχωριστή πορισματική έκθεση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, μόνο το ΚΚΕ προσανατολίζεται να διαφοροποιήσει, ελαφρώς, τη θέση του, εντάσσοντας και το αδίκημα της απιστίας. Η προανακριτική επιτροπή θα συνεδριάσει για τελευταία φορά στις 17:00 και στη συνέχεια ο πρόεδρός της κ. Μάρκος Μπόλαρης θα παραδώσει το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Η συνέχεια θα δοθεί στην Ολομέλεια, όπου το πόρισμα θα τεθεί σε μυστική ψηφοφορία.

Αναλυτικά, θα στηθούν δύο κάλπες, μία για κάθε αδίκημα, ενώ για την παραπομπή απαιτούνται 151 ψήφοι. Στην περίπτωση που η Ολομέλεια αποφασίσει την παραπομπή του πρώην υπουργού, τότε την υπόθεση αναλαμβάνει το Δικαστικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα αποφανθούν για το αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στην τακτική Δικαιοσύνη.

Τα ευρήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα ιχνηλατεί τη διαδρομή του «μαύρου» χρήματος και κυρίως τη διαδρομή, της οποίας βασικοί σταθμοί είναι η Ελβετία, η «Torcasso» και ακίνητα μεταξύ των οποίων αυτό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Επιπροσθέτως, από την έρευνα του επιτελείου του ΠΑΣΟΚ προέκυψαν σημαντικά ευρήματα για τις offshore εταιρείες Morelia και Nobilis, για τον άγνωστο καταθέτη με όνομα «Kyros» (φαίνεται να συνδέεται με τη Morelia, της οποίας, σύμφωνα με το καταστατικό, διαχειριστής είναι ο κ. Οράτιος Μελάς, πατέρας του Κύρου Μελά) αλλά και για το ρόλο της λογίστριας του κ. Τσοχατζόπουλουμ κυρίας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Λαμπροπούλου εμφανίζεται να έχει ρόλο στις περισσότερες κινήσεις «ύποπτων» εμβασμάτων, ενώ αποκαλύφθηκε ότι και σε δικό της λογαριασμό καταβάλλονταν το μίσθωμα του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου κατά τα πρώτα τρία χρόνια της παραμονής του ζεύγους Τσοχατζόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: