Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στο καβούκι τους πολλοί «γαλάζιοι»

newpost.gr

Στο καβούκι τους πολλοί «γαλάζιοι»
Στη ραγδαία φθορά τη κυβέρνησης επενδύουν στην Συγγρού, αποφεύγοντας τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις οι οποίες, στην παρούσα φάση και μετά τη χθεσινή, μαζική παρουσία των «αγανακτισμένων» κυρίως στο Σύνταγμα, εκτιμάται ότι μπορεί να εκληφθούν ως προσπάθεια προσπορισμού εκλογικού οφέλους.

Στην ΝΔ εκτιμούν ότι πλέον «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και επιδιώκουν να κάνουν το «παιχνίδι» τους ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο κινείται το κυβερνητικό στρατόπεδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, μια κυβερνητική ανακοίνωση –αυτή περί της «μηντιακής προπαγάνδας σε βάρος της χώρας»- η οποία, υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε «βούτυρο στο ψωμί» της αντιπολίτευσης, περιορίζεται σε διαρροές «γαλάζιων» ότι η η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό.

Αυτό βέβαια δεν υποβαθμίζει τις διατηρούμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ από στελέχη και κυρίως πρωτοκλασάτους βουλευτές που εκτιμούν ότι ο Α. Σαμαράς πήρε πολύ γρήγορα πίσω τη συναινετική στάση που εμφανίστηκε να υιοθετεί κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ. Ούτε όμως ακυρώνει το γεγονός ότι οι περισσότεροι –αν όχι όλοι- εξ’ αυτών αγνοούν παντελώς τις πάγιες θέσεις Σαμαρά οι οποίες διατηρούνται αναλοίωτες κατά κεραίαν.

Στη λογική αυτή, με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τον Γάλλο Πρωθυπουργό Φ. Φιγιόν καθώς και το αποτέλεσμά της, παρά τη διακηρυγμένη ατζέντα για τη μετανάστευση, η οποία προφανώς θα απασχολήσει τη διμερή συνάντηση, μη αποκλείοντας ωστόσο τη συζήτηση για τα οικονομικά.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ωστόσο συγκεντρώνουν οι μεθαυριανές επαφές του κ. Σαμαρά με Μπαρόζο και Ρομπάι, από τις οποίες μάλιστα, από την Συγγρού προσβλέπουν σε μία ξεκάθαρη δήλωση που να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης σχετικά με τις διαθέσεις των Ευρωπαίων απέναντι στον Πρόεδρο της ΝΔ και το σχέδιό του για έξοδο από την κρίση. Στόχος είναι να κλείσει άπαξ διά παντός η συζήτηση περί πιέσεων των Ευρωπαίων προς τον Σαμαρά για συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: