Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Παρασκηνιακές συμφωνίες» Βολές Τσοχατζόπουλου κατά ΠΑΣΟΚ για το πόρισμα της Προανακριτικής

O πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος
O πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος
Αθήνα
«Διάτρητο, παντελώς αστήρικτο, και με κατασκευασμένο κατηγορητήριο που θα καταρρεύσει ενώπιον της δικαιοσύνης», χαρακτηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, με το οποίο προτείνεται η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Άμυνας κάνει λόγο για παρασκηνιακές συμφωνίες, προηλειμμένες αποφάσεις, και κέντρα παράκεντρα του σημερινού ΠΑΣΟΚ «με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτών που σταδιοδρόμησαν ως παρακοιμώμενοι της εκάστοτε ηγεσίας».

Το πόρισμα προτείνει την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο και την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες για συντηρητική κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του.

Στο πόρισμα καταγράφονται σε αστερίσκους οι θέσεις των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης για τρεις επιπλέον κατηγορίες: Η ΝΔ προτείνει τη δίωξη του κ. Τσοχατζόπουλου και για το αδίκημα της «παραβίασης μυστικών της πολιτείας», το ΚΚΕ «της απιστίας σε σχέση με το περιεχόμενο και την εφαρμογή της αρχικής σύμβασης» και ο ΣΥΡΙΖΑ της «απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία».

Τέλος, η Προανακριτική θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσει «το πόρισμα και όλο το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει προς την Επιτροπή Εξοπλιστικών για την διευκόλυνση των εργασιών της, επειδή προέκυψαν αναφορές στις συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων και στην εκτέλεση τους, τις οποίες αυτή ερευνά.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία

Η κοινοβουλευτική διαδικασία προβλέπει: Η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής και με μυστική ψηφοφορία (απαιτείται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών) θα αποφανθεί εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο.

Ακολούθως θα κληθεί να αποφασίσει για το αν θα παραπεμφθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος και για ποιο από τα αδικήματα που του αποδίδονται στην τακτική δικαιοσύνη ή στο Ειδικό Δικαστήριο. Επίσης το ίδιο όργανο θα τοποθετηθεί και επί του θέματος τυχόν παραγραφών για τα αποδιδόμενα αδικήματα.

Η δήλωση Τσοχατζόπουλου

«Η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις μου: Με το διάτρητο, παντελώς αστήρικτο και απόλυτα αναιτιολόγητο πόρισμά της ήρθε να επικυρώσει προηλειμμένες αποφάσεις και παρασκηνιακές συμφωνίες έξω από την ίδια την Επιτροπή και τις λειτουργίες της.

»Με αυθαίρετες κατασκευές που δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική, αστήρικτους ισχυρισμούς και φαιδρότητες, νομίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.

»Αυτό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο θα καταρρεύσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο. Μέχρι τότε θα καταρρεύσει και το πέπλο της ανωνυμίας πίσω απ το οποίο κρύβονται, εδώ και καιρό, οι πραγματικοί καθοδηγητές της σκευωρίας: Δηλαδή, τα κέντρα και τα παράκεντρα του σημερινού ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτών που σταδιοδρόμησαν ως παρακοιμώμενοι της εκάστοτε ηγεσίας» αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

Η ΝΔ τονίζει στο πόρισμά της ότι «συμφωνούμε με τα πραγματικά περιστατικά όπως αυτά περιγράφονται από το σχέδιο πορίσματος, παρά το γεγονός ότι δεν ήρθαν σε γνώση της Επιτροπής όλα τα στοιχεία που έχουμε κατ επανάληψη ζητήσει. Όσον αφορά στις εμπεριεχόμενες σκέψεις, απόψεις, νομικές κρίσεις και εκτιμήσεις, επιφυλάσσεται».

Το ΚΚΕ, στο πόρισμα του κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχετικά με το μέγεθος και τον προσανατολισμό των αμυντικών δαπανών» καθώς και για μεθοδεύσεις από το ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση και της ΝΔ σε σχέση με τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αδιανόητο κατηγορίες δωροδοκίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος να αφορούν μόνο την περίοδο υπουργίας του κ. Τσοχατζόπουλου.

* «Ο Άκης στην πυρά! Και να φανταστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος για λίγες ψήφους πριν 15 χρόνια, θα ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της Ελλάδος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: