Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δέσμευση της περιουσίας του Άκη προτείνει το ΠΑΣΟΚ

newpost.gr

Δέσμευση της περιουσίας του Άκη προτείνει το ΠΑΣΟΚ
Για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα για μίζα 7.777.373 δολαρίων παραπέμπει τον Άκη το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το πόρισμα της προανακριτικής.

Πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης για δύο αδικήματα, της παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητας, θα καταθέσει σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας παραλλήλως δέσμευση της περιουσίας του.

Για την πρόταση του αυτή το ΠΑΣΟΚ έχει από το πρωί ενημερώσει όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει κοινό πόρισμα με όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα.

Η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής είναι σε εξέλιξη και αναμένεται ότι μέχρι τις 7 τα κόμματα θα έχουν οριστικοποιήσει τις προτάσεις τους και θα παραδώσουν το πόρισμα τους στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.


Αυτήν την ώρα τα υπόλοιπα κόμματα μελετούν τα βασικά σημεία του πορίσματος, προκειμένου να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στο κείμενο ή να διαχωρίσουν τη θέση τους, καταθέτοντας ξεχωριστή πορισματική έκθεση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, μόνο το ΚΚΕ προσανατολίζεται να διαφοροποιήσει, ελαφρώς, τη θέση του, εντάσσοντας και το αδίκημα της απιστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: