Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Στρος-Καν για να δηλώσει «αθώος»

Αντιμέτωπος με πολυετή κάθειρξη

Ο Στρος-Καν, εάν κριθεί ένοχος στις εις βάρος του κατηγορίες, αντιμετωπίζει κάθειρξη ώς και 25 χρόνια
Ο Στρος-Καν, εάν κριθεί ένοχος στις εις βάρος του κατηγορίες, αντιμετωπίζει κάθειρξη ώς και 25 χρόνια (Φωτογραφία: Reuters )
Νέα Υόρκη
Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, που είδε την καριέρα του και το πολιτικό του μέλλον να καταστρέφονται μετά την καταγγελία της καμαριέρας του Sofitel για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση.

Ο Στρος-Καν, ο οποίος εάν κριθεί ένοχος στις εις βάρος του κατηγορίες αντιμετωπίζει κάθειρξη ώς και 25 χρόνια, αναμένεται να δηλώσει αθώος.

Ο δικηγόρος του, Μπέντζαµιν Μπράφµαν, δήλωσε στο Reuters ότι ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος ενώπιον του δικαστή Μάικλ Όµπους.

Πάντως ο εισαγγελέας θα πει πως η µηνύτρια είναι µια αφοσιωµένη µουσουλµάνα που µεγαλώνει µόνη της το παιδί της και παγιδεύτηκε από έναν ισχυρό σεξουαλικό εγκληµατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση θα δηλώσει πως η σεξουαλική επαφή με την 32χρονη καμαριέρα ήταν συναινετική και πως είναι αβάσιμη η θέση της Εισαγγελίας ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν ήταν ύποπτος φυγής.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου μέσα στο αεροσκάφος που θα τον μετέφερε από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι.

Πέρασε τέσσερις ημέρες στις φυλακές Ράικερς της Νέας Υόρκης, πριν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατ. δολαρίων και τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Μετά την αποφυλάκισή του μεταφέρθηκε σε διαμέρισμα στο Μανχάταν, ενώ πρόσφατα μετακόμισε σε πολυτελές λοφτ στην περιοχή Τραϊμπέκα.

Τα έξοδα της φύλαξης, που ανέρχονται σε 200.000 δολάρια μηνιαίως, υποχρεούται να τα καλύπτει ο ίδιος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: