Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Στο μυαλό του Γιώργου είναι πάντα οι πρόωρες εκλογές



Η προσφυγή στις κάλπες όπως όλα δείχνουν είναι η μόνη λύση για να μηδενιστεί το κοντέρ της κυβέρνησης. Τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, αποτέλεσμα λανθασμένων προβλέψεων του·· Γ. Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του, οι συνεχείς τριβές μεταξύ των υπουργών και η ταυτόχρονη κριτική που ασκείται από κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και η άρνηση συναίνεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογές.

Υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι υπό αυτές τις σχέσεις και προϋποθέσεις το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οδηγείται σε πλήρη αποτυχία.

Μερικοί υπουργοί έχουν το θάρρος να το λένε ανοικτά ενώ άλλοι το ψιθυρίζουν στον διπλανό τους και κάποιοι τρίτοι το εισηγούνται στους προθαλάμους του πρωθυπουργικού γραφείου.
Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ωστόσο δεν φείδονται των απόψεών τους. Πολλοί κρίνουν ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι η λύση αφού τώρα και όχι το φθινόπωρο - πόσο μάλλον στο τέλος του 2011 - το πολιτικό κλίμα είναι ευνοϊκό τόσο για τους ίδιους όσο και για το ίδιο το· ΠΑΣΟΚ αφού κρίνουν ότι τώρα έχουν πιθανότητες να επανεκλεγούν στο βουλευτικό αξίωμα

Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Ωστόσο η στάση του ενδεχομένως να καθοριστεί από ενδοκυβερνητικούς παράγοντες ή από την αδυναμία εκτέλεσης του προγράμματος σταθερότητας.

Οι προθέσεις του θα γίνουν σαφείς όταν μετά το Πάσχα το υπουργείο Οικονομικών θα· εξειδικεύσει το νέο χαράτσι και ο ίδιος θα κληθεί να θέσει τα επίμαχα διλήμματα στη Βουλή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του φέρνει μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι και ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές, νέους σκληρότερους φόρους ώστε να κλείσει τις μαύρες τρύπες από την υστέρηση εσόδων και τα ελλείμματα ύψους 4 δισ। ευρώ.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: