Τρίτη 19 Απριλίου 2011

«Δεν υπάρχει θέμα αναβολής» του ΧΥΤΥ στην Κερατέα, λέει η κυβέρνηση

Και κάλυψη στον Χρ.Παπουτσή


Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο «συμβιβασμός» που επήλθε ήταν να φύγουν οι κάτοικοι από τα μπλόκα και σε δεύτερη φάση να ακολουθήσει η αστυνομία
Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο «συμβιβασμός» που επήλθε ήταν να φύγουν οι κάτοικοι από τα μπλόκα και σε δεύτερη φάση να ακολουθήσει η αστυνομία (Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
«Δεν υπάρχει θέμα αναβολής του έργου» δήλωσε τη Μεγάλη Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Ο κ. Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος δεν ενημερώθηκαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις εξελίξεις στο θέμα της Κερατέας, τόνισε ότι κάθε υπουργός δρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα αποτελεί «συλλογική απόφαση», με τον καθένα να υλοποιεί το μέρος που του αναλογεί.

«Η κυβέρνηση δρα συλλογικά και εννοείται ότι σε ένα τέτοιο έργο ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος» τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

«Ο κ. Παπουτσής χειρίστηκε το μέρος του θέματος που τον αφορούσε ως προς την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων μετά την αποχώρηση των κατοίκων από τα μπλόκα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο «συμβιβασμός» που επήλθε ήταν να φύγουν οι κάτοικοι από τα μπλόκα και σε δεύτερη φάση να ακολουθήσει η αστυνομία και ότι η διαμεσολάβηση του μητροπολίτη της περιοχής δεν είναι κάτι κακό.

«Δεν υπάρχει αναβολή»

Σχετικά με το εάν ο κ. Παπουτσής υποσχέθηκε έστω και προσωρινή αναβολή του έργου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα αναβολής του έργου» και πως οι λεπτομέρειες μπορούν να συζητηθούν, ώστε το έργο να γίνει με έναν τρόπο που θα βρίσκει σύμφωνη και την τοπική κοινωνία.

«Το έργο θα συνεχιστεί, αλλά όταν μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες -και μάλιστα όταν αφορά μια ολόκληρη τοπική κοινωνία- είναι σίγουρο ότι αυτή η έκβαση μόνον ως θετική θα μπορούσε να κριθεί» δήλωσε σχετικά με την «ανακωχή» στην Κερατέα.

«Τις μελλοντικές αντιδράσεις δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε, όμως το έργο της κυβέρνησης θα προχωρήσει, υπάρχει νόμος και απόφαση της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα βρέθηκε ένας τρόπος να εκτονωθεί η κατάσταση και κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου μπορούν να συζητηθούν, όπως ως προς τον φορέα διαχείρισης» ανέφερε, τονίζοντας ότι αποφασίστηκε να συζητηθούν με τους κατοίκους, διάφορους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία, σχέδια ώστε «λεπτομέρειες της υλοποίησης να γίνουν καλύτερες».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: