Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Βενζίνη και ακτοπλοϊκά εισιτήρια «καίνε» τις πασχαλινές διακοπές

Ακριβό μου Πάσχα

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι αποφασίσουν να κάνουν φέτος Πάσχα μακριά από το σπίτι τους, λόγω των αυξήσεων τόσο στις τιμές των καυσίμων όσο και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Αρκετοί, ωστόσο, είναι οι ξενοδόχοι οι οποίοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για την τουριστική κίνηση στις γιορτές του Πάσχα, καθώς είδαν την κίνηση του τριημέρου της 25ης Μαρτίου ιδιαίτερα αυξημένη, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Ήδη η πληρότητα στα ξενοδοχεία φτάνει το 60%, ωστόσο «πληγή» αποτελούν τόσο τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όσο και η βενζίνη, η τιμή της οποία μπορεί και να ξεπερνά το 1.70 ευρώ το λίτρο.

«Φωτιά» τα εισιτήρια των πλοίων


Ακριβότερα έως και 10% θα είναι φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς τα νησιά της χώρας για τους εκδρομείς του Πάσχα.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επικαλούμενες την αύξηση των ακτοπλοϊκών καυσίμων μέχρι και 40%, αλλά και τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση των εισιτηρίων με τις εισφορές υπέρ τρίτων, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 33% του τελικού ναύλου προχώρησαν ήδη από τις αρχές του έτους σε αυξήσεις σε όλους τους ακτοπλοϊκούς προορισμούς.

Στα ΙΧ αυτοκίνητα οι αυξήσεις σε σχέση με τα ναύλα του περσινού καλοκαιριού ήταν ηπιότερες, της τάξης του 4% και οφείλεται αποκλειστικά στην αύξηση από τις αρχές του έτους του ΦΠΑ από 19% σε 23%. Από τις αυξήσεις εξαιρέθηκαν τα ναύλα των καμπινών.

Ακριβή μου αμόλυβδη

Φωτιά στις τσέπες όσων θα θελήσουν να περάσουν το Πάσχα εκτός των μεγάλων πόλεων βάζει και η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

Η μέση τιμή της βενζίνης ξεπέρασε την Μ.Δευτέρα τα 1,70 ευρώ το λίτρο, φτάνοντας σε ορισμένα πρατήρια τουριστικών προορισμών μία ανάσα από τα 1,90 ευρώ το λίτρο, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν σημαντικά ακριβότερα από πέρσι για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Η τσέπη των εκδρομέων θα επιβαρυνθεί ιδιαίτερα και από το κόστος των διοδίων.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: