Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Διαψεύδει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης

«Δεν παρασυρόμαστε από κινδυνολογίες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Σε άλλη μια διάψευση του ενδεχόμενου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προχώρησε την Μ. Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής λέγοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στο έργο της, χωρίς να παρασύρεται από καθημερινές ή και ωριαίες κινδυνολογίες περί δήθεν αναδιάρθρωσης και περί δήθεν ειλημμένων αποφάσεων.

«Δεν μας αφορούν, εμείς συνεχίζουμε και υλοποιούμε το έργο μας, βάζουμε στόχους φιλόδοξους, αλλά άκρως ρεαλιστικούς, δεν μας αφορά τίποτε άλλο και με την πορεία της χώρας μας δίνουμε απάντηση σε όσους καταστροφολογούν εδώ και ενάμιση χρόνο» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, με τις οποίες «άφησε ανοιχτό παράθυρο για αλλαγή των όρων του μνημονίου», ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια απόφαση».

Αντίθετα, είπε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και με τις αποφάσεις της 11ης Μαρτίου και της 25ης Μαρτίου βελτίωσε τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και συμπλήρωσε ότι δεν την αφορούν «όλα τα άλλα σενάρια, θετικά ή αρνητικά, που ακούγονται».

Ερωτηθείς εάν πράγματι Έλληνας υπουργός μίλησε σε γερμανική εφημερίδα και τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «συνεντεύξεις από 'ανώνυμο Έλληνα υπουργό' ή δηλώσεις που πλανώνται στον αέρα ή σενάρια καταστροφολογικά, εμείς τα απορρίπτουμε» και ότι «δεν μας αφορούν οι φήμες περί ανωνύμου υπουργού που είπε 'αυτά και τα άλλα'».

«Εάν η εφημερίδα που τα δημοσιεύει έχει να μας πει περισσότερα στοιχεία, πραγματικά να τα δεχτούμε και να βγει αυτός ο υπουργός που υποτίθεται ότι τα είπε και να δικαιολογήσει και την άποψή του» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «όσο παραμένουν ανώνυμα, τότε για εμάς δεν έχουν καμία ισχύ, το αντίθετο εξυπηρετούν τα σενάρια καταστροφολογίας και σε κάτι τέτοιο είμαστε άκρως απέναντι».

Χαρακτήρισε θετικό τον απολογισμό της κυβέρνησης έως σήμερα, «διότι και μόνο που βρισκόμαστε μακριά πλέον από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και σε ένα καινούριο σημείο αξιοπιστίας, το ότι έχουμε λόγο και ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα, δείχνει ότι με το έργο μας δημιουργήσαμε και σταθερότητα και μια σοβαρή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη για «χρεοκοπία του Έλληνα πολίτη» και υποστήριξε ότι παρά τις επώδυνες αποφάσεις που πολλές φορές υφίσταται ο Έλληνας πολίτης, γνωρίζει ότι η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια να σώσει τη χώρα, να ανατάξει την οικονομία.

Ακόμη, είπε ότι οι κοινωνικές παροχές δεν καταργούνται, αλλά γίνονται πιο στοχευμένες, ώστε να κατευθύνονται στους πολίτες που έχουν περισσότερη ανάγκη από κάποιους άλλους.

Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή αναφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι από τα 125 δισ. ευρώ που δανείστηκαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή, τα 45 αφορούσαν αναχρηματοδότηση παλαιότερου χρέους, τα 73 ήταν υποχρεώσεις που άφησε το ΠΑΣΟΚ και μόνο τα επτά αφορούσαν τη διακυβέρνηση της ΝΔ.

«Δυστυχώς για τη χώρα, η ΝΔ του κ. Σαμαρά φαίνεται ότι δεν διαφέρει καθόλου από τη ΝΔ του κ. Καραμανλή» είπε ο κ. Πεταλωτής.

«Το κόμμα του 'άστο γι' αργότερα' του κ. Καραμανλή δυστυχώς είναι και το σημερινό κόμμα του κ. Σαμαρά» τόνισε και υποστήριξε πως ό,τι κι αν λέει η ΝΔ σήμερα δεν είναι πιστευτό, «όταν τελείως ψευδώς δίνει στοιχεία που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όταν πολλά χρόνια απέκρυπτε επιμελώς και εγκληματικώς τα πραγματικά στοιχεία».

Χαρακτήρισε δε ελλειμματική, ψευδή και εγκληματική τη σύγκριση ανάμεσα στα σημερινά στοιχεία που είναι ελεγμένα και από την ΕΕ και στα «ψεύτικα στοιχεία, με τα οποία παραμύθιαζαν πολίτες και εταίρους» και είπε ότι το έλλειμμα εκτοξεύτηκε επί ΝΔ, σε μια Ελλάδα μετα-ολυμπιακή και ανάπτυξης.

Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για «μεγάλο θράσος» να θεωρεί η ΝΔ τον κ. Σαμαρά διαπραγματευτή, «ο οποίος επί έναν χρόνο τουλάχιστον κρυβόταν και δεν πήγαινε στην ΕΕ και όταν αποφάσισε να πάει, είναι γνωστή η απαξιωτική αντιμετώπισή του από τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και δεν κατάφερε να τους πείσει ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω για τη χώρα μας».

«Καλά θα κάνουν αυτοί που όχι απλώς δεν διαπραγματεύτηκαν όταν έπρεπε, αλλά λιποτάκτησαν, να σκέφτονται πολύ καλά όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: