Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Βενιζέλος έχασε το "τρένο" της αντιπροεδριας


Η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου να διαφοροποιηθεί σε μια κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως θεωρείται από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου η συνεδρίαση της Παρασκευής, προκάλεσε αρχικά έκπληξη και σε δεύτερο χρόνο εκνευρισμό στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας όχι μόνο μίλησε κρατώντας αποστάσεις, αλλά στη συνέχεια ενημέρωσε με non paper τους δημοσιογράφους για τις θέσεις του, θέλοντας να καταστήσει σε όλους γνωστό ότι δεν συναινεί άκριτα.
Όταν μάλιστα το non paper Βενιζέλου έφτασε στα χέρια συνεργατών του Πρωθυπουργού και διαπιστώθηκε ότι σε αυτό αναφερόταν περισσότερα από τα όσα είπε ο υπουργός στη συνεδρίαση, ο εκνευρισμός μεγάλωσε.
Ενημερώθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος- σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άργησε να προσχωρήσει στην άποψη των συνεργατών του. Ότι δηλαδή, ο Ε. Βενιζέλος, μετά από μια περίοδο με προφίλ “καλού στρατιώτη του Κινήματος” αποφάσισε εκ νέου να διαφοροποιηθεί. Ενδεχομένως για να πάρει θέση σε μια ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής- λένε από το Μαξίμου.
Με το non paper ο Ε. Βενιζέλος, όπως διαπιστώνουν όσοι διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, καθιστά σαφές ότι δεν διαφωνεί με την οικονομική πολιτική Παπακωνσταντίνου για να διαφωνεί, αλλά γιατί έχει δική του, άλλη πολιτική αντίληψη για την οικονομία.
Κάποιοι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό έθετε υποψηφιότητα για το υπουργείο Οικονομικών. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού όμως- ετεροχρονισμένα κάπως οφείλουμε να παρατηρήσουμε, έλεγαν ότι αυτό που κατάφερε ο Ε. Βενιζέλος ήταν να κοπεί κάθε κουβέντα σχετικά με το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στον επόμενο ανασχηματισμό (αν επιλεγεί ως κίνηση) ή μετά τις πρόωρες εκλογές- αν τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: