Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Προωθείται διασύνδεση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Προωθείται διασύνδεση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πηγή φωτό: messolonghinews

Στη θεσμική συγκρότηση ενός νέου φορέα, με περιφερειακή εμβέλεια, που θα αναλάβει το έργο της διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των Ερευνητικών Κέντρων της Δυτικής Ελλάδας με την έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα.

Στη συνεδρίαση ο βοηθός Περιφερειάρχη, περιφερειακός σύμβουλος και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Δημήτρης Δουγένης παρουσίασε όλο το πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης του προηγήθηκε, εστίασε στις προτάσεις που κατατέθηκαν από επιστημονικούς φορείς και στελέχη της πανεπιστημιακής κοινότητας και ανέλυσε τους στόχους του νέου Οργάνου.

Το νέο Όργανο θα έχει 15μελη σύνθεση, συντονιστής του αναλαμβάνει ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταύρος Κουμπιάς ενώ στις εργασίες του το Περιφερειακό Συμβούλιο θα εκπροσωπούν οι Δημήτρης Δουγένης και Ανδρέας Μητρόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε, στην τοποθέτηση του, ότι στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει η Περιφέρεια με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και την τόνωση της ανάπτυξης ο ρόλος της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αυτονόητα κρίσιμος। «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «μέσα από το νέο Όργανο που ιδρύουμε η επιστημονική γνώση της Δυτικής Ελλάδας συναντά την πολιτική έκφραση. Βασίζουμε πολλά σε αυτή τη συνεργασία και συμπόρευση και έχουμε χρέος και ευθύνη ν’ αναδείξουμε τον επιστημονικό πλούτο που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα».

newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: