Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τεχνητή η ένταση Σημίτη - Παπανδρέου ...



Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι δύο τελευταίες παρεμβάσεις Σημίτη , πρώτα από το συγκρότημα Αλαφούζου και μετά από τον Ψυχάρη , έχουν την … έγκριση Παπανδρέου .

Μπορεί να ακούγεται στην πιάτσα ότι ... μαίνεται εκδοτικός πόλεμος πίσω από τις παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού οι οποίες λειτουργούν ως μοχλός πίεσης προς τον Παπανδρέου αλλά αυτή είναι μόνον η μία όψη του νομίσματος.

Όπως και να το κάνουμε , δεν είναι δυνατόν ο Σημίτης να φέρεται τόσο ανώριμα και να μιλάει για άμεση χρεοκοπία όταν τα δημοσιεύματα περί αναδιάρθρωσης είναι καταιγιστικά επηρεάζοντας το κόστος δανεισμού , πόσο μάλλον το ασφάλιστρο έναντι κινδύνου χρεοκοπίας.

Δεν είναι δυνατόν ο Παπακωνσταντίνου να αδειάζει τον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας ότι «βοηθούν στην παρούσα φάση τέτοιες δηλώσεις» όταν ο υπουργός Οικονομικών οφείλει αποκλειστικά την πορεία του στην πολιτική στον Σημίτη.

Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού περί αναδιάρθρωσης γίνονται λίγες ημέρες μετά από τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε και ανήμερα της συνάντησης του Παπακωνσταντίνου με τον Στρος Καν στο ΔΝΤ.

Όλα για κάποιο οδυνηρό λόγο γίνονται γι’ αυτό κρατάτε μικρό καλάθι όταν ακούτε ότι ο Παπανδρέου τα … έχει πάρει άγρια με τον Σημίτη.
Δ.Γ.
parapolitika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: